Karwan Fatah Black

Dr. K.J. Fatah-Black (1981) is als universitair docent verbonden aan het Instituut voor Geschiedenis van de Universiteit Leiden. Hij krijgt de Heineken Young Scientists Award voor de Historische Wetenschap 2016 voor zijn onderzoek naar formele en informele trans-Atlantische handel van Nederland rond de Gouden Eeuw, in het bijzonder de slavenhandel. Fatah-Black geldt inmiddels als een expert op het gebied van het slavernijverleden (bron: Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen).

Frans Leidelmeijer

Frans Leidelmeijer (1942) is een Nederlandse auteur, kunsthandelaar en specialist in kunst en vormgeving uit de periode 1880 tot en met 1980. Hiertoe behoren stromingen als Nieuwe Kunst, Amsterdamse School, art deco, art nouveau en De Stijl. Leidelmeijer heeft een kunsthandel in Amsterdam. Hij is medeauteur van boeken over zijn vakgebied, en hij werkte mee aan verschillende tentoonstellingen.

Remco Raben

Prof. dr. Remco Raben (1962) is universitair hoofddocent Aziatische en koloniale geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en bijzonder hoogleraar koloniale en postkoloniale literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef en verzorgde een groot aantal boeken over Indonesiƫ, kolonialisme en de omgang van Nederland met het koloniale verleden.

Organisaties en overige bijdragen

De volgende organisaties steunen Onze Indische buurten en leveren een inhoudelijke bijdrage:

Overige bijdragen

  • Prof. dr. Herman H. van der Wusten, Universiteit van Amsterdam, Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, Afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies
  • Dr. Rinus Deurloo, voormalig universitair hoofddocent en coƶrdinator van het GIS-centrum van de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, nu betrokken bij i-mapping Almere.